Recept 35*** (4 stemmen)

Krokante kipfilet met een mousseline van pompelmoes en lentegroenten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Originele vogeltjes

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Halveer de kipfilets.
  2. Dompel ze in twee losgeklopte eieren, paneer ze met paneermeel en de gehakte hazelnoten en bak ze in de Solo.
  3. Haal de zeste van één pompelmoes en blancheer die driemaal in een bodempje water.
  4. Laat de schilletjes nadien koken in een siroop van 1 dl water met 4 eetlepels suiker.
  5. Schil de pompelmoes verder en snij de partjes zonder de vliezen uit. Hou dit alles bij voor het garnituur.
  6. Pers de tweede pompelmoes en laat het sap met 2 eetlepels suiker inkoken.
  7. Kook de groene asperges beetgaar en kook daarna de aardappelen en wortelen samen gaar.
  8. Giet af en pureer ze. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Spuit op een bakplaat ‘Pommes Duchesse' van deze puree.
  10. Hou warm in een voorverwarmde oven van 180°C.
  11. Mousseline: klop 3 eieren los met het ingekookte pompelmoessap en klop dit au bain-marie op tot een gebonden massa.
  12. Smelt de Solo en voeg die straalsgewijs toe.
  13. Voeg op het einde de light room toe. Schik de filets en de ‘Pomme Duchesse' op borden en werk af met de garnituur en de mousseline.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie