use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Krokante kipfilet met een mousseline van pompelmoes en lentegroenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Krokante kipfilet met een mousseline van pompelmoes en lentegroenten

Krokante kipfilet met een mousseline van pompelmoes en lentegroenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 6 eetlepels suiker
  • 150 g Solo
  • 1 eetlepel light room
  • 400 g wortelen
  • zout
  • paneermeel
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • notenolie
  • 5 eieren
  • geplette hazelnoten
  • 400 g aardappel
  • peper
  • muskaatnoot
  • 2 kipfilets (dubbele)
  • 2 pompelmoezen
  • 1 bundel groene asperges

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Halveer de kipfilets.
  2. Dompel ze in twee losgeklopte eieren, paneer ze met paneermeel en de gehakte hazelnoten en bak ze in de Solo.
  3. Haal de zeste van één pompelmoes en blancheer die driemaal in een bodempje water.
  4. Laat de schilletjes nadien koken in een siroop van 1 dl water met 4 eetlepels suiker.
  5. Schil de pompelmoes verder en snij de partjes zonder de vliezen uit. Hou dit alles bij voor het garnituur.
  6. Pers de tweede pompelmoes en laat het sap met 2 eetlepels suiker inkoken.
  7. Kook de groene asperges beetgaar en kook daarna de aardappelen en wortelen samen gaar.
  8. Giet af en pureer ze. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Spuit op een bakplaat ‘Pommes Duchesse' van deze puree.
  10. Hou warm in een voorverwarmde oven van 180°C.
  11. Mousseline: klop 3 eieren los met het ingekookte pompelmoessap en klop dit au bain-marie op tot een gebonden massa.
  12. Smelt de Solo en voeg die straalsgewijs toe.
  13. Voeg op het einde de light room toe. Schik de filets en de ‘Pomme Duchesse' op borden en werk af met de garnituur en de mousseline.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.