use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kooldolmades met Zweedse bessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kooldolmades met Zweedse bessen

Kooldolmades met Zweedse bessen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 witte kool
  • 1 ui, gesnipperd
  • 0.5 dl gekookte langekorrelrijst
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1.5 dl melk
  • Solo
  • zout, peper en suiker
  • 100 g veenbessen uit de diepvries
  • 2 eetlepels suiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de bladeren van de witte kool los en verwijder de dikke nerven, maar probeer de bladeren zoveel mogelijk heel te laten.
  2. Kook de koolbladeren halfgaar en laat ze uitlekken.
  3. Fruit de ui in wat Solo en meng met de rijst en het
  4. gehakt. Kruid met zout en peper, en roer de melk door het mengsel.
  5. een eetlepel vulling in het midden van elk koolblad, plooi de randen dicht en rol op tot een worstje.
  6. Kook de veenbessen 5 minuten met de suiker, en laat ze afkoelen. Bak de dolmades in Solo en kruid ze met suiker.
  7. Haal de dolmades uit de pan en blus de pan met een beetje water.
  8. Doe de dolmades in een ovenschaal en giet het kookvocht erover.
  9. Zet de schaal in een oven op 150 °C, 5 minuten of langer, tot de kool gaar is.
  10. Dien de dolmades op met de bessen en gekookte aardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.