hoofdgerecht
Mediterrane groentesoep met olijven en verse munt
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 100 g spiraalmacaroni
- 100 g groene olijven zonder pit
- 2 takjes munt
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el Solo Vloeibare margarine
- 200 g gekruide gyros vleesreepjes
- 400 g fijn gesneden roerbakgroenten
- 2 pakjes Knorr Sensations Tomaat Basilicum (a 300 ml)
- peper, zout
- 4 bruine pistoletjes
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de olijven grof. Houd een paar mooie kleine muntblaadjes apart, hak de rest fijn en meng met de yoghurt.
- Verhit de margarine in een soeppan en roerbak hierin de vleesreepjes gedurende 3 minuten. Voeg de groenten en olijven toe en roerbak nog 4 minuten.
- Voeg de soep en 550 ml water toe, breng de soep aan de kook en laat op een laag vuur pruttelen gedurende 8 minuten. Roer de macaroni erdoor en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over 4 warme soepborden of soepkommen. Schep de muntyoghurt erop (of geef ze erbij) en strooi de achtergehouden muntblaadjes erover. Geef de pistoletjes erbij.
