Knapperig gebakje met chocolade en coulis van gekonfijte sinaasappel

2 (2)
78 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de kumquats, de griessuiker en het water aan de kook. Haal van het vuur en laat een uur konfijten.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Breng in een kookpan de melk, de Solo Crèmefine Cuisine en de Solo aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Klop de eieren in een kom, voeg er de tijmhoning aan toe en klop verder.
  5. Voeg de bloem toe en klop krachtig tot een homogeen mengsel.
  6. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder.
  7. Voeg ten slotte de melk, Solo Crèmefine Cuisine en Solo vloeibaar toe.
  8. Klop krachtig en laat dit een uur in de koelkast rusten.
  9. Giet de bereiding in de bakvormpjes en maak het oppervlak mooi glad.
  10. Zet gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 180 °C.
  11. Schik ondertussen de schijfjes gekonfijte kumquat op de randen van de borden en voeg wat kookvocht toe.
  12. Haal de gebakjes uit de oven en leg ze in het midden van het bord (de chocoladebereiding moet vloeibaar zijn).
  13. Dien onmiddellijk op.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?