Kippenspiesjes met sojasaus

Kippenspiesjes met sojasaus zijn een schot in de roos bij fans van kip: met zo'n lekker sappig sausje smaakt je kip nog beter dan anders.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de kippenfilets in blokjes en rijg ze aan houten spiesjes.
  2. Verhit wat Solo in een grote pan en bak de spiesjes tot de kip gaar is.
  3. Maak een saus door de sojasaus en mirin te mengen.
  4. Neem hierbij een verhouding van tweederde sojasaus op eenderde mirin in acht.
  5. Doe de saus in een pan en laat 2 à 3 minuten inkoken.
  6. Giet de saus over de spiesjes en sprenkel er wat pilipili over.
  7. Warm opdienen.

Tip

Maak je kippenspiesjes met sojasaus, laat de kip dan na het bakken even rusten onder aluminiumfolie: je kip zal sappiger smaken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door Sara94 op 02 oktober 2014 om 15u33

man lied zal dit geweldig vinden

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?