use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kippenspiesjes met sojasaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kippenspiesjes met sojasaus

Kippenspiesjes met sojasaus

Kippenspiesjes met sojasaus zijn een schot in de roos bij fans van kip: met zo'n lekker sappig sausje smaakt je kip nog beter dan anders.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    12 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 eetlepel Solo
  • Mirin
  • Pilipili
  • sojasaus
  • 4 kippenfilets

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de kippenfilets in blokjes en rijg ze aan houten spiesjes.
  2. Verhit wat Solo in een grote pan en bak de spiesjes tot de kip gaar is.
  3. Maak een saus door de sojasaus en mirin te mengen.
  4. Neem hierbij een verhouding van tweederde sojasaus op eenderde mirin in acht.
  5. Doe de saus in een pan en laat 2 à 3 minuten inkoken.
  6. Giet de saus over de spiesjes en sprenkel er wat pilipili over.
  7. Warm opdienen.
Maak je kippenspiesjes met sojasaus, laat de kip dan na het bakken even rusten onder aluminiumfolie: je kip zal sappiger smaken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.