hoofdgerecht
Spies van citroengras en kip met Oosterse zoetzure saus & jasmijnrijst
Deze kip met citroengras en rijst serveer je op een leuk spiesje. Voelt lekker zomers, alsof je buiten aan het barbecueën bent!
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 4 stengels citroengras
- 600 g kipfilet
- Solo Vloeibaar
- 1 stuk gember
- 1 rode chilipeper
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels mirin
- 1 eetlepel witte balsamiek azijn
- 1 scheut ketchup
- 150 g jasmijnrijst
- 1 wortel
- 0.5 Chinese kool
- 1 bosje koriander
- 1 pakje lente uitjes
- 150 g sojascheuten
- olijfolie
Voorbereiding
- Pel de gember, de ui en de look en snipper ze grof.
- Ontpit en snipper de chilipeper,
Bereiding
- Maak een slaatje door de wortel in fijne reepjes te snijden, de Chinese kool, lente ui en koriander fijn te snipperen en dat alles samen met de sojascheuten goed te mengen tot een mooi kleurrijk slaatje. Kruid af met peper, zout, olijfolie en witte balsamiek azijn.
- Kook de rijst gaar volgens de beredingswijze aangegeven op de verpakking.
- Snij de kip in grove blokken en spies ze op citroengras.
- Bak de brochettes in een pan met wat Solo.
- Nadat de kip gebakken is, doe je in dezelfde pan de in stukken gesneden gember, de look, een ui, de chili peper (zonder pitjes) en honing samen even karameliseren.
- Blus met mirin, de witte balsamiek azijn en een scheut ketchup.
- Laat dit nog even doorkoken en giet dan door een zeef.
