Recept 35*** (3 stemmen)

Kipnuggets met noedels en groenten in zoetzure saus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kipgerechten

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de kippenfilet in blokjes van 30 gram. Doe ze in de kom van de keukenrobot. Voeg de kippenbouillon, 100 ml melk, 1 ei, paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe. Blend alles op een rustig tempo tot er een gladde kippenpasta ontstaat. Laat het mengsel een nacht opstijven.
  2. Snijd de babymais in 2- 3 stukjes. Snijd de prei in ringen van 1/2 cm dik en de bamboescheuten in reepjes.
  3. Verdeel de opgesteven kippenpasta in reepjes en rol ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Smelt de Solo in een ruime koekenpan en bak de gepaneerde kippenreepjes rondom goudbruin en krokant.
  4. Bak de groenten in de Solo Vloeibaar. Kruid met peper en zout.
  5. Breng in een pan water aan de kook. Voeg de noedels toe en laat in ca. 2 minuten beetgaar koken.
  6. Blus de groenten met de zoetzure saus en 4 eetlepels water af. Giet de noedels af. Schep er de lente-ui en 2 theelepels sesamzaadjes door.
  7. Verdeel de noedels, de groenten en de kipnuggets over 4 kommen. Garneer met de rest van de sesamzaadjes. Serveer de kipnuggets met de noedels en groenten in zoetzure saus direct.
Tip

Heb je niet veel tijd, dan kan je dit gerecht ook klaarmaken met kippenreepjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door mamaafrika op 12 november 2017 om 17u07

Graag het juiste recept plaatsen. Met dit zijn we helemaal niks! de kippenreepjes moeten maar gemengd worden met de andere ingrediënten. Kan dit niet met de hand ...2 uur mengen is wel héél lang daartegen is mijn keukenrobot oververhit.

Gepost door Solo op 15 november 2017 om 10u27

Dag Mamaafrika, bedankt voor jouw opmerking. Voor de vulling van de kipnuggets moet je de kip blenden tot je een gladde kippenpasta bekomt. Om de kip te vermalen, gebruik je dus best wel een keukenrobot of een blender. Twee uur kan inderdaad te lang zijn voor jouw keukenrobot. Belangrijkste is dat je een gladde kippenpasta bekomt en het dan een nacht laat opstijven in de koelkast. Veel succes! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie