use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde kweepeer met kipgehakt en couscous
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kweepeer vullen met kipgehakt

Gevulde kweepeer met kipgehakt en couscous

Recept zelf gevulde kweepeer maken met kipgehakt en couscous.

Heerlijke gevulde kweepeer met kipgehakt, 4 granen couscous en een saus van kweepeer, citroen, peper en kookvocht. Niet alleen een feest om te zien, maar zeker ook om op te eten. Geniet met z'n tweetjes van dit heerlijke gerecht dat extra lekker en gezond is door de Becel Original vloeibaar.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 kweeperen
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 0.25 citroen
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 200 g kipgehakt
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tomatenblokjes in blik
  • 125 g 4 granen couscous
  • 3 el grof gesneden koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de kweeperen, halveer ze en kook ze 15 minuten in water. Neem ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en bewaar het kookwater. Hol de helften uit, snijd de klokhuizen eruit en hak het resterende vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Was de citroen schoon onder stromend water, wip de eventuele pitten eruit. snijd de citroen in halve partjes.
  2. Verhit de Becel Original in een passende braadpan en fruit de sjalotten en de knoflook ca. 5 minuten. Neem de pan van het vuur. Meng het kipgehakt met de helft van het iets afgekoelde sjalotmengsel, de rash el hanout en peper naar smaak. Vul de kweepeerhelften met het gehakt.
  3. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes in de pan, voeg de gehakte kweepeer, een halve dl van het kweeperen kookwater, de citroen en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook. Leg de gevulde kweeperen in de pan en schep er een beetje van de saus over. Stoof de gevulde kweeperen, met de deksel op de pan, in ca. 20 minuten helemaal gaar.
  4. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 2 el koriander door de couscous en serveer met de kweepeer en de saus. Bestrooi met de rest van de koriander.
Hol bij deze gevulde kweepeer met kipgehakt en granaatappelpitten de kweeperen uit met een grapefruitmesje. Dat gaat makkelijker. Geen grapefruitmesje in huis? Snijd dan eerst het klokhuis er met een klein mesje uit en hol de helften vervolgens uit met een meloenbolletjeslepeltje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.