Kipfilet op creoolse wijze, met gekruide kippebouillon en wilde rijst met stukjes ananas en banaan

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de rijst. Laat de rijst gedurende 1 minuut opwarmen in een grote kookpot met 1 soeplepel olijfolie.
  2. Voeg 1 liter water en 1 bouillonblokje Kip toe. Laat gedurende 35 minuten op een zacht vuurtje koken.
  3. Ondertussen snij je de kipfilets in 4 stukken. Bak de kipfilets in 5 minuten aan in een grote pan met 2 soeplepels olijfolie.
  4. Bestrooi de kip met de cayennepeper. Voeg 500 ml water, het tomatenconcentraat en 2 geplette bouillonblokjes toe.
  5. Laat 15 minuten sudderen op een laag vuur.
  6. Giet de kokosmelk op de kip en voeg er ook de in stukjes gesneden bananen en ananas aan toe.
  7. Meng dit alles en laat nog 10 minuten verder sudderen op een laag vuur.
  8. Giet de rijst af en dien meteen op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?