hoofdgerecht
Kwartels met muskaatdruiven
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 8 kwartels
- 10 cl kalfsbouillon
- 40 druiven
- 50 g Solo
- zout
- 10 g Solo
- 1 glas Pineau des Charentes
- peper
- Bertolli Extra Vergine
- Wrijf de kwartels in met zout en peper en stop in elke buik een druif.
- Pel de resterende druiven en ontpit ze.
- Verwarm de Solo in een grote braadpan. Bak daarin de kwartels gedurende 10 minuten aan alle kanten bruin.
- Leg de ontpitte druiven in de pan, giet er het glas Pineau de Charentes bij en laat de bereiding nog 5 minuten doorwarmen.
- Verwijder de kwartels en de druiven uit de pan en houd ze warm.
- Maak het braadvocht los met de kalfsbouillon en laat tot de helft inkoken.
- Voeg er al kloppend de resterende Solo onder om de saus te binden.
- Schik de kwartels over de borden, leg er de druiven rond en lepel wat saus in het bord.
- Serveer met aardappelkroketjes.
