Kipburgers met appel, ui en spek en een salade van tomaatjes en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de gril voor. Meng het kippengehakt met de helft van de pesto met zongedroogde tomaatjes en voeg zout toe. Maak 4 burgers. Zet de kipburgers tot gebruik in de koelkast.
  2. Schil de appels. Haal het klokhuis eruit en snijd elke appel in 4 partjes. Pel de ui. Snijd vier dunne ringen van de uien en hak de rest fijn. Was en halveer de cherrytomaatjes. Was en droog de spinazie Voeg 4 eetlepels koud water toe aan de rest van de pesto met zongedroogde tomaatjes. Snijd de broodjes open.
  3. Bestrijk de burgers en het spek licht met Solo Vloeibaar en gril (of bak) 3 minuten. Draai ze om, bestrijk ze opnieuw licht met vloeibare margarine en gril (of bak) nog eens 3 minuten.
  4. Laat in de tussentijd een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de appelpartjes met de uien ernaast in de pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant.
  5. Toast de broodjes onder de gril of in een broodrooster. Doe de broodjes op 4 borden. Leg er een paar blaadjes spinazie op. Besprenkel met een beetje van de verdunde pesto met de zongedroogde tomaatjes en doe dan de burgers, bacon en gebakken ui erbovenop. Meng de rest van de spinazie met de cherrytomaatjes, de gesnipperde ui en de verdunde pesto. Serveer apart erbij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jokesk op 30 september 2014 om 16u31

Het is echt Yammy

Hoeveel sterren geef jij dit recept?