use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Paella met kip en pikante chorizo
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Paella met kip en pikante chorizo

Paella met kip en pikante chorizo

Echte paella met kip en chorizo, hoe maak je dat nu eigenlijk? Dit simpele recept helpt je meteen op weg. Superlekker!

paella met kip en chorizo

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 doosje saffraan (0.05 g)
  • 1 l hete kippenbouillon
  • 600 g kippenboutjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 pikante chorizo, in plakjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 300 g arboriorijst
  • 300 g erwtjes uit de diepvries

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels bouillon toe, roer en laat staan tot gebruik. Bestrooi de kippenboutjes met peper en zout.
  2. Verhit de Solo vloeibaar in een diepe pan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui en chorizo toe en bak even mee. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut verder.
  3. Voeg de rijst toe en bak hem al roerend mee tot de korrels mooi blinken. Door de rijst te bakken ‘fixeer’ je het zetmeel en voorkom je dat de paella te kleverig wordt. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de rest van de bouillon en de opgeloste saffraan bij. Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur zachter en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg er in de laatste 10 minuten de erwten aan toe en roer goed om.
  5. Serveer de paella in een diep bord.
Laat de kip voor je paella met kip en chorizo eerst even op kamertemperatuur komen voordat je het begint te bakken. Zo krijgt je kip een mooier korstje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.