Kikkererwtensoep met kip en venkel en knoflook-citroenbrood

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 200°C. Verwijder het venkelgroen en zet apart. Snijd de venkel in dunne plakjes. Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Snijd 4 plakjes van de citroen en pers de rest van de citroen uit. Schil en hak de knoflook fijn. Snijd de kip in stukken van 2 cm.
  2. Laat een diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de kip toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de gesneden venkel, een derde van de knoflook, de helft van de citroenrasp, 1 theelepel zwarte peper en een 1/2 theelepel chilipoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg de bouillon en de kikkererwten toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
  3. Meng in de tussentijd 3 eetlepels vloeibare margarine met de rest van de knoflook en de rest van de citroenrasp, een ¼ eetlepel zwarte peper en een ¼ eetlepel chilipoeder.
  4. Maak 4 diepe inkepingen met een gelijke onderlinge afstand in het brood en vul dit met een kwart van het knoflook-, limoen- en margarinemengsel. Verpak het brood in aluminiumfolie en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven.
  5. Leg de limoenpartjes in de 4 voorverwarmde kommen of diepe borden. Schep de soep erover en bestrooi met het venkelgroen. Breek het brood in 4 stukken en serveer apart erbij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?