Recept 05 (0 stemmen)

Kikkererwtensoep met kip en venkel en knoflook-citroenbrood

Dit is een recept van

tijd
25 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 200°C. Verwijder het venkelgroen en zet apart. Snijd de venkel in dunne plakjes. Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Snijd 4 plakjes van de citroen en pers de rest van de citroen uit. Schil en hak de knoflook fijn. Snijd de kip in stukken van 2 cm.
  2. Laat een diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de kip toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de gesneden venkel, een derde van de knoflook, de helft van de citroenrasp, 1 theelepel zwarte peper en een 1/2 theelepel chilipoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg de bouillon en de kikkererwten toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
  3. Meng in de tussentijd 3 eetlepels vloeibare margarine met de rest van de knoflook en de rest van de citroenrasp, een ½ eetlepel zwarte peper en een ½ eetlepel chilipoeder.
  4. Maak 4 diepe inkepingen met een gelijke onderlinge afstand in het brood en vul dit met een kwart van het knoflook-, limoen- en margarinemengsel. Verpak het brood in aluminiumfolie en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven.
  5. Leg de limoenpartjes in de 4 voorverwarmde kommen of diepe borden. Schep de soep erover en bestrooi met het venkelgroen. Breek het brood in 4 stukken en serveer apart erbij.
Tip

Als u tijd hebt (bijvoorbeeld in het weekend) kunt u gezellig met uw kinderen uw eigen brood bakken. Het gemakkelijkste is om hiervoor een broodmix te gebruiken. Voeg Solo Wikkel toe aan het deeg. U kunt ook gebakken uien en fijngehakte kruiden gebruiken voor extra smaak.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie