use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kikkererwtensoep met kip en venkel en knoflook-citroenbrood
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kikkererwtensoep met kip en venkel en knoflook-citroenbrood

Kikkererwtensoep met kip en venkel en knoflook-citroenbrood

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g venkel
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g kipfilet
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • (vers)gemalen zwarte peper
  • chilipoeder
  • 1.5 l kippenbouillon
  • 1 pot of blik kikkererwten (inhoud 1 liter)
  • 1 klein, ongesneden volkorenbrood (ongeveer 350 g)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit de oven voor op 200°C. Verwijder het venkelgroen en zet apart. Snijd de venkel in dunne plakjes. Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Snijd 4 plakjes van de citroen en pers de rest van de citroen uit. Schil en hak de knoflook fijn. Snijd de kip in stukken van 2 cm.
  2. Laat een diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de kip toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de gesneden venkel, een derde van de knoflook, de helft van de citroenrasp, 1 theelepel zwarte peper en een 1/2 theelepel chilipoeder toe. Bak 1 minuut. Voeg de bouillon en de kikkererwten toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
  3. Meng in de tussentijd 3 eetlepels vloeibare margarine met de rest van de knoflook en de rest van de citroenrasp, een ¼ eetlepel zwarte peper en een ¼ eetlepel chilipoeder.
  4. Maak 4 diepe inkepingen met een gelijke onderlinge afstand in het brood en vul dit met een kwart van het knoflook-, limoen- en margarinemengsel. Verpak het brood in aluminiumfolie en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven.
  5. Leg de limoenpartjes in de 4 voorverwarmde kommen of diepe borden. Schep de soep erover en bestrooi met het venkelgroen. Breek het brood in 4 stukken en serveer apart erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.