Kerststronk met chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de chocoladeroom. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de Solo Crèmefine samen met de suiker tot yoghurtdikte en voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Spatel er het cacaopoeder onder en laat een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  3. Klop de eieren en de suiker luchtig au bain marie. Haal uit de bain marie en blijf de massa nu kloppen tot ze afgekoeld is. Voeg er de melk aan toe. Zeef de bloem op de massa en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt.
  4. Neem een keukenkwastje of een stukje keukenpapier, bestrijk een bakplaat lichtjes met Solo vloeibaar en bestuif ze met bloem. Giet het mengsel op de bakplaat, strijk het wat open met een spatel en bak de biscuit een tiental minuten in de oven. Haal de biscuit voorzichtig van de bakplaat, laat hem afkoelen op een rooster en snij hem in 3 langwerpige plakken. Bestrijk elke plak biscuit met een laag chocoladeroom en zet ze op mekaar zodat je een hoge balkvorm krijgt. Werk je kerststronk af door hem helemaal met de chocoladeroom te bestrijken. Laat ongeveer twee uur verder opstijven in de koelkast.
  5. Verdeel de kerststronk in plakjes en serveer ze als perfecte afsluiter van je kerstdiner.

Tip

In de supermarkt vind je leuke (en lekkere) suikervormpjes om je kerststronk te versieren, zoals je dat zelf wilt. Een supertoffe vakantie-activiteit met de kinderen!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door eagle69har op 14 januari 2013 om 18u57

super gewoon

Hoeveel sterren geef jij dit recept?