use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kerststronk met chocolade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kerststronk met chocolade

Kerststronk met chocolade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g pure chocolade
  • 500 ml Solo Crèmefine Vol
  • 200 g kristalsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 125 g bloem
  • 4 el melk
  • Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de chocoladeroom. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de room samen met de suiker tot yoghurtdikte en voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Spatel er het cacaopoeder onder en laat een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  3. Klop de eieren en de suiker luchtig au bain marie. Haal uit de bain marie en blijf de massa nu kloppen tot ze afgekoeld is. Voeg er de melk aan toe. Zeef de bloem op de massa en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt.
  4. Neem een keukenkwastje of een stukje keukenpapier, bestrijk een bakplaat lichtjes met Solo vloeibaar en bestuif ze met bloem. Giet het mengsel op de bakplaat, strijk het wat open met een spatel en bak de biscuit een tiental minuten in de oven. Haal de biscuit voorzichtig van de bakplaat, laat hem afkoelen op een rooster en snij hem in 3 langwerpige plakken. Bestrijk elke plak biscuit met een laag chocoladeroom en zet ze op mekaar zodat je een hoge balkvorm krijgt. Werk je kerststronk af door hem helemaal met de chocoladeroom te bestrijken. Laat ongeveer twee uur verder opstijven in de koelkast.
  5. Verdeel de kerststronk in plakjes en serveer ze als perfecte afsluiter van je kerstdiner.
In de supermarkt vind je leuke (en lekkere) suikervormpjes om je kerststronk te versieren, zoals je dat zelf wilt. Een supertoffe vakantie-activiteit met de kinderen!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.