use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kerstgehaktballetjes met wildham en pijnboompitjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kerstgehaktballetjes met wildham en pijnboompitjes

Kerstgehaktballetjes met wildham en pijnboompitjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg Charlotte aardappeltjes
  • peper, zout
  • 8 kleine rode uitjes
  • 4 el Solo Vloeibare margarine
  • 1 tl suiker
  • 150 g rucola
  • 1.5 el gladde mosterd
  • 4 el zure room
  • 50 g pijnboompitjes
  • 100 g dik gesneden wildham of Ardennerham
  • 500 g rundergehakt
  • 3 el gehaktkruiden (zonder zout)
  • 5 el paneermeel
  • 0.5 tl fijngehakte rozemarijn + 4 mooie takjes
  • Extra:
  • 4 vellen aluminiumfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Vouw brede repen van de vellen aluminiumfolie en vorm ze tot grote ringen van ca. 12 cm Ø. Schil de aardappeltjes, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje gezouten water gaar in ca. 20 minuten. Pel ondertussen de uien en halveer ze. Snijd elke helft in 5 partjes.
  2. Verhit 2 el margarine schep er de uien, de suiker en wat peper door en laat de uien met het deksel op de pan op een heel laag vuur gedurende ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.
  3. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng met de gekonfijte uien, de rucola, ½ el mosterd, zure room en peper naar smaak.
  4. Rooster - terwijl de aardappels opstaan - de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Snijd de ham in smalle reepjes en meng ze met het gehakt, de gehaktkruiden, het paneermeel, de rozemarijn, ½ el mosterd en de pijnboompitten.
  5. Rol 20 kleine balletjes van het gehakt . Verhit 3 el margarine en bak hier de balletjes in tot ze rondom bruin zijn. Voeg 200 ml heet water toe en laat het gehakt gedurende ca. 10 minuten gaar worden.
  6. Meng ½ el mosterd met een paar lepels gehaktsaus in een kommetje en voeg het mengsel toe aan de gehaktsaus. Kort laten sudderen.
Zet de ringen op 4 warme borden. Vul ze met de puree en leg de balletjes er mooi bovenop. Verwijder de ringen. Druppel hier en daar wat saus om de puree en leg een takje rozemarijn op de gehaktballetjes. Geef de rest van de saus erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.