Kerst Pavlova

Dit Nieuw-Zeelandse dessert is in de dertiger jaren gecreëerd. Het gerecht is vernoemd naar de Russische prima ballerina Anna Pavlova. Deze beroemdheid danste rond 1913 de sterren van de hemel en reisde met haar gezelschap de hele wereld over.

1 (1)
75 min

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Verwarm de oven voor op 120º. Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend 3/4 van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel tot slot voorzichtig de rest van de suiker door het mengsel.
  3. Schep het schuim in de vorm van een krans op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het schuimdeeg ca. 1 1/2 uur in de oven drogen.
  4. Bereiding
  5. Klop de slagroom met de suiker. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken in partjes of stukjes. Garneer de pavlova met de klopte room en het fruit.

Tip

Het eiwitschuim kun je prima een paar dagen van te voren maken, bewaar het op een droge plek, want het trekt vocht aan! Leg hem wel vast op een serveerschaal, want het schuim kan als het even ligt, makkelijk breken. Wil je het makkelijk? Neem dan diepvriesbosvruchten, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk! Dit fruit is nogal zuur, dus bestrooi het royaal met poedersuiker

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?