use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kerst Pavlova
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kerst Pavlova

Kerst Pavlova

Dit Nieuw-Zeelandse dessert is in de dertiger jaren gecreëerd. Het gerecht is vernoemd naar de Russische prima ballerina Anna Pavlova. Deze beroemdheid danste rond 1913 de sterren van de hemel en reisde met haar gezelschap de hele wereld over.

Dit Nieuw-Zeelandse dessert is in de dertiger jaren gecreëerd. Het gerecht is vernoemd naar de Russische prima ballerina Anna Pavlova. Deze beroemdheid danste rond 1913 de sterren van de hemel en reisde met haar gezelschap de hele wereld over.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena
  • mixer, bakpapier
  • 0.5 l slagroom
  • 50 g suiker
  • 500 g seizoensfruit (bv. kiwi, vijgen, passievruchten, mango, verse ananas, physalis)
  • blaadjes munt of citroenmelisse
  • poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 120º. Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend 3/4 van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel tot slot voorzichtig de rest van de suiker door het mengsel.
  2. Schep het schuim in de vorm van een krans op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het schuimdeeg ca. 1 1/2 uur in de oven drogen.
Bereiding
  1. Klop de slagroom met de suiker. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken in partjes of stukjes. Garneer de pavlova met de klopte room en het fruit.
Het eiwitschuim kun je prima een paar dagen van te voren maken, bewaar het op een droge plek, want het trekt vocht aan! Leg hem wel vast op een serveerschaal, want het schuim kan als het even ligt, makkelijk breken. Wil je het makkelijk? Neem dan diepvriesbosvruchten, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk! Dit fruit is nogal zuur, dus bestrooi het royaal met poedersuiker

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.