Cake met ricotta en limoen
Deze cake met ricotta en limoen smaakt lekker zacht en fris in de lente of zomer. Heerlijk als dessert of vieruurtje op een warme dag.
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 3 eieren
- 250 g ricotta
- 120 g suiker
- 200 g amandel poeder
- 40 g maïzena
- 1 limoen
- 1 eetlepel Solo Vloeibaar
- 2 eetlepels amandelschilfers
Voorbereiding
- Warm de oven voor op180°
Bereiding
- Klop de eieren met de suiker tot een lichte bereiding.
- Meng dit vervolgens met het amandelpoeder, de ricotta , de maïzena, het sap en de geraspte groene schil van de limoen en de Solo Light vloeibaar tot een gladde deeg.
- Giet de bereiding in een ingevette en met bloem bestrooide vorm.
- Verdeel er de amandelschilfers over en laat 50 à 60 minuten op 180°C bakken .
- Dek met aluminiumfolie af als de taart te veel kleurt.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
