Recept 55***** (4 stemmen)

Kersen-en chocolademousse

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Glutenvrije recepten

tijd
85 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 170°C.
  2. Klop de Solo en de suiker tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren er een voor een aan toe, terwijl je goed roert.
  3. Doe er de glutenvrije cakemix, de melk en het bakpoeder bij. Wanneer alles goed gemengd is, doe dan het deeg in een ingeboterde bakvorm.
  4. Bak de cake 35 tot 40 minuten tot hij gaar is.
  5. Laat de cake afkoelen. Als ze afgekoeld is, hol dan het middelste van de cake uit zodat je plaats hebt voor de chocolademousse.
  6. Leg de gelatine enkele minuten in koud water tot ze zacht is. Verwarm de room en mascarpone en doe er de zachte gelatineblaadjes in.
  7. Mix ze tot de blaadjes gesmolten zijn. Doe de gesmolten witte chocolade erbij en roer goed. Doe de suiker en het water in een kom.
  8. Verwarm het suikerwater op een matig vuur en roer tot al de suiker opgelost is. Kook het suikerwater 2 minuten op een hoog vuur.
  9. Klop de eiwitten tot je er kleine piekjes kunt van maken.
  10. Voeg beetje bij beetje de warme stroop bij de eiwitten terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen tot het mengsel koud is.
  11. Roer voorzichtig het eiwitmengsel in het botermengsel. Doe de ontpitte kersen erbij en mix tot je een gladde mousse hebt.
  12. Doe de mousse in het midden van de cake en laat een uurtje afkoelen in de koelkast.
  13. Maak nu de chocoladeganache: doe de room bij de gesmolten chocolade en roer goed met een klopper tot het stijf is. Smeer over de cake en serveer met verse kersen.

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door bakkenboek op 15 februari 2016 om 19u18

Kan men ook patiseriebloem gebruiken inplaats van cakemix ?

Gepost door Solo op 19 februari 2016 om 15u07

Nee dat is helaas niet mogelijk Paula.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie