Recept 05 (0 stemmen)

Kalkoensnede op Italiaanse wijze

Dit is een recept van

tijd
65 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - Schil de aardappelen en snij in blokjes van ongev. 3 cm. Laat ongeveer 15 min. koken in licht gezouten water. Laat uitleggen en afkoelen.
  2. Snij intussen de ongeschilde courgette in fijne, lange linten met een dunschiller.
  3. Rasp ongeveer 16 schilfers van de grana padano met een dunschiller.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Besmeer elke kalkoensnede met 1 eetl. pesto. Leg er enkele courgettelinten en kaasschilfers op. Vouw de sneden dicht en steek vast met een cocktailprikker.
  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalkoensneden ongv. 15 min. op een matig vuur. Draai af en toe om.
  7. Snij ondertussen de tapastomaten in 4
  8. Snipper de bieslook en de lente-uitjes fijn. Voeg toe aan de andere ingrediënten voor de vinaigrette (mosterd, olijfolie en wittewijnazijn). Meng en kruid met peper en zout.
  9. Meng de rucola met de aardappelblokjes, de veldsla en de tapastomaten. Besprenkel met de vinaigrette.
  10. Leg 1 kalkoensnede op elk bord, geef er de aardappelsalade bij en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
  11. Serveer met Vino Nobile di Montepulciano of Chianti Classico

Bron: colruyt

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?