Recept 45**** (8 stemmen)

Kalfsworst met erwten en wortelen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
35 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de wortelen in blokjes. Stoof de ui glazig in de helft van de Solo, voeg de wortelen toe en giet er een flinke scheut water bij. Laat dit een 10-tal minuten stoven en doe er dan de erwten bij. Laat dit opnieuw een klein kwartier stoven, ditmaal met het bouillonblokje en de kruiden erbij.
  2. Kook intussen de geschilde aardappelen.
  3. Bak de worsten in de resterende Solo op een matig vuur. Haal de worsten uit de pan en voeg ze bij de groenten. Giet het vet weg en blus de pan met een scheut water. Laat het geheel even doorkoken en voeg alles bij de stoofpot.
  4. Serveer het gerecht in warme borden en schik er de aardappelen naast.
Tip

Voor een lichter gerecht kunt u de worsten door kalkoenworsten (minder vetstof) vervangen. Om het gerecht een beetje exotischer te maken, kunt u de wortelen door venkel vervangen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Beaubientje op 11 april 2014 om 20u49

Hm , eenvoudig en lekker , dank je wel voor je receptje ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie