Kalfshamburger met munt, peterselie, dragon en aardappelsalade

van Jeroen de Pauw

4 (4)
40 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Hamburger:
  3. Kruid het gehakt met peper en zout en meng er een eitje onder.
  4. Hak de munt, peterselie, dragon, de sjalotjes en de uien fijn en meng ze onder het gehakt.
  5. Maak er hamburgers van.
  6. Laat de hamburgers een uurtje rusten in de koelkast, zodat ze goed stevig worden.
  7. Bereiding
  8. Aardappelsalade:
  9. Was de krieltjes en kook ze met de schil in gezouten water.
  10. Giet ze af en pel de krieltjes.
  11. Maak een dressing met de mayonaise, de mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water.
  12. Kruid af met peper en zout.
  13. Giet de dressing over de aardappels en voeg er de gehakte peterselie en de gehakte ajuin aan toe.
  14. Kruid verder af met peper en zout.
  15. Bak de hamburgers in een beetje Solo.
  16. Serveer de hamburger met de aardappelsalade. Voeg er ter versiering nog enkele verse kruidenblaadjes aan toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door stefang op 07 november 2016 om 17u32

Ofwel gebruik je ajuin of sjalot ,maar niet de 2 samen . 1 teentje look mag er ook bij. En voor een zuiderse toets komijn.....

Gepost door Solo op 09 november 2016 om 15u34

Hoi Stefang, bedankt voor jouw tips. :) Je kan inderdaad jouw eigen variant van dit recept maken, zodat dit recept meer naar jouw wens is. Laat het nog smaken! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?