Recept 45**** (4 stemmen)

Hummus met pittige lamsspiesjes en een korianderslaatje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de tomaten door ze kort in kokend water onder te dompelen. Snijd ze in blokjes. Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij hem in kleine blokjes. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Doe de maïs in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Doe alles samen in een kom en voeg er gehakte koriander aan toe. Meng alles goed door elkaar en kruid met peper en zout, wat olijfolie en balsamicoazijn. Dek af met vershoudfolie en laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  3. Snijd de lamsbout in blokjes van 3 centimeter en doe ze in een kom. Kruid met de Marokkaanse kruiden en masseer ze in het vlees, zodat de smaak er optimaal indringt. Doe er twee eetlepels Solo vloeibaar bij zodat het vlees mooi kan marineren. Rijg het vlees op satéstokjes en zet de brochettes een half uurtje in de koelkast.
  4. Bereid intussen de hoummous. Doe hiervoor de uitgelekte kikkererwten samen met een geperst teentje knoflook, een eetlepel olijfolie en het sap van een limoen in de blender. Voeg er wat versgemalen peper en zout aan toe en mix tot je een mooie gladde massa hebt.
  5. Haal de lamsspiesjes uit de koelkast en rooster ze een tweetal minuutjes aan elke zijde op de grill of de barbecue.
Tip

Leg op elk bord een lamsspiesje, dresseer er een flinke schep van het frisse korianderslaatje bij. De hoummous kan je er eventueel in een apart schaaltje bij serveren.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 23 augustus 2011 om 15u46

Dank je wel, Solange!!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie