Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Hoevekip met grof zout, kruidenbouillon en gestoomde groenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 15 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
overig europees
gevogelte
recipe image Hoevekip met grof zout, kruidenbouillon en gestoomde groenten
  • 2 kg grof zout
  • 100 g tuinkers
  • 5 dl gevogeltefond
  • 2 dl light room
  • 100 g wortelen
  • 2 eetlepels Solo
  • 200 g bloemkool
  • 150 g rapen
  • 1 hoevekip
  • 100 g eiwit
  • 200 g spinazie
  • 100 g kervel
  • 150 g courgettes
  • 200 g broccoli
  • 100 g babymaïs
  • 150 g lente-uitjes
  • 100 g prei
  • 200 g aardappelen
  1. Maak de hoevekip bakklaar en vermeng het zout met het eiwit.
  2. Leg aluminiumfolie op een schotel en bestrijk dit met een laag van het zoutmengsel. Schik de hoevekip in het midden en bedek die met de rest van het mengsel.
  3. Laat dit gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C braden (indien het zout te bruin wordt tijdens het bakken, kan je er aluminiumfolie over leggen).
  4. Haal de kip uit de oven en laat ze een kwartier rusten. Verwijder de zoutkorst.
  5. Maak de spinazie, de kruidkers en de kervel schoon. Blancheer ze in de gevogeltefond en voeg de light room toe. Mix het geheel en haal het door een puntzeef.
  6. Bind de saus nadien met de Solo waarin de bloem is gemengd.
  7. Maak de verschillende groenten schoon en kook ze kort in water.
  8. Schik de kip en de groentjes op een schotel en schik de groene saus erlangs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.