use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hazenrugfilet met portsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hazenrugfilet met portsaus

Hazenrugfilet met portsaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 hazenrugfilets
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • keukentouw, aluminiumfolie
  • 2 stuk ontbijtkoek
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl rode port
  • 2 dl rode wijn
  • 2 jeneverbessen
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • zout, peper
  • keukenpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat het vlees uit de koelkast een half uurtje op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Rol de filets op, begin bij het dunne gedeelte en bind de filets vast met een stukje keukentouw.
  2. Verhit de margarine in een pan en bak hierin het vlees op matig vuur ca. 2 minuten aan elke kant. Neem het uit de pan, bestrooi het met zout en peper en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze ca. 2 minuten in het achtergebleven bakvet. Blus af met de port en wijn.
  4. Voeg de jeneverbessen, kruiden en ontbijtkoek toe. Laat de saus enkele minuten inkoken. Zeef de saus en breng hem op smaak met zout en peper.
  5. Verwijder het touw van het vlees. Halveer ze overlangs en serveer ze met de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.