Hartige crumble op Provençaalse wijze

9 (9)
50 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo
    100 g Solo
  • 2 pakjes geroosterde diepvriesgroenten (2 x 450 g)
  • 50 g versgeraspte parmezaan
  • zout
  • 150 g meel
  • 1 koffielepel(s) tijm
  • peper
  • 4 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Laat de groenten volledig ontdooien op kamertemperatuur.
  2. Verdeel ze over vier aparte ovenbordjes of in één grote schotel.
  3. Kruid lichtjes, indien nodig.
  4. Doe de bloem, de parmezaan en de tijm in een slakom.
  5. Kruid met peper en zout, en voeg de goed gekoelde en in-klontjes-gesneden Solo toe.
  6. Bewerk het geheel met de vingertoppen en verkruimel de mengeling.
  7. Het is niet de bedoeling om een compacte deegbol te verkrijgen, wel grote kruimels.
  8. Verdeel de kruimels over de groenten, bestrooi met de pijnboompitten en laat 25 minuten bakken in een warme oven (voorverwarmd op 180°C).

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door pvs op 12 september 2016 om 22u45

ziet er heerlijk uit

Gepost door Solo op 14 september 2016 om 15u13

Dat is het ook! Zeker eens proberen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?