bijgerecht
Hartige crumble op Provençaalse wijze
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 2 pakjes geroosterde diepvriesgroenten (2 x 450 g)
- 50 g versgeraspte parmezaan
- zout
- 100 g Solo
- 150 g meel
- 1 koffielepel(s) tijm
- peper
- 4 eetlepels pijnboompitten
- Laat de groenten volledig ontdooien op kamertemperatuur.
- Verdeel ze over vier aparte ovenbordjes of in één grote schotel.
- Kruid lichtjes, indien nodig.
- Doe de bloem, de parmezaan en de tijm in een slakom.
- Kruid met peper en zout, en voeg de goed gekoelde en in-klontjes-gesneden Solo toe.
- Bewerk het geheel met de vingertoppen en verkruimel de mengeling.
- Het is niet de bedoeling om een compacte deegbol te verkrijgen, wel grote kruimels.
- Verdeel de kruimels over de groenten, bestrooi met de pijnboompitten en laat 25 minuten bakken in een warme oven (voorverwarmd op 180°C).
