use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Groentebulgur
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Groentebulgur

Groentebulgur

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    12 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 wortelen
  • 2 eetlepels Solo
  • 1 koolrabi
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • harissa
  • 250 g bulgur
  • 2 eetlepels Platte peterselie- en korianderblaadjes
  • 1 aubergine
  • 200 g asperge
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 l groentenbouillon
  • peper en zout
  • 50 g rozijnen
  • 2 eetlepels cashewnoten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak alle groenten schoon en snij ze in gelijke stukken, de bloemkool in roosjes en de asperges in de lengte in twee.
  2. Stoof de ui en look glazig in Solo.
  3. Bestrooi met kurkuma en kaneel, meng goed. Voeg de wortel, koolrabi en aubergine toe en overgiet met de helft van de bouillon.
  4. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 5 minuten.
  5. Doe er de bloemkoolroosjes bij, dek af en laat weer 5 minuten sudderen.
  6. Voeg nu de aspergestukjes en de uitgelekte kikkererwten toe.
  7. Breng op smaak met peper, zout en harissa. Dek af en laat goed doorwarmen.
  8. Maak intussen de bulgur klaar: Meng de rozijnen met de bulgur in een kookpot.
  9. Overgiet met rest van de bouillon, breng aan de kook en laat verder op laag vuur en afgedekt zachtjes koken gedurende 15 minuten.
  10. Voeg wat water toe indien nodig.
  11. Rooster de cashewnoten in een droge pan.
  12. Schep de bulgur in cirkels op warme borden, met de groenten middenin.
  13. Bestrooi met koriander- en peterselieblaadjes en de cashewnoten. Dien warm op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.