Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Kruid de zalmfilets met peper en zout. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de stukken vis hierin gaar in 4 à 6 minuten. Laat ze vervolgens een beetje afkoelen op een bord. Was de veldsla, waterkers en kropsla en verwijder wortels en harde stelen.
Maak een dressing van olie en azijn. Schil de sinaasappels dik met een mes en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het uitlekkend sinaasappelsap op en voeg dit toe aan de dressing. Breng deze verder op smaak met de gehakte dille, peper en zout.
Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
Verdeel de zalm in grove stukken. Meng de slablaadjes met de dressing en verdeel ze over 4 borden. Verdeel hierover de plakken avocado, sinaasappel en stukken zalm. Bestrooi met versgemalen peper.
Lekker met aardappel- of pastasalade met veel verse groene kruiden.