Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de stukken vis hierin gaar in 4 à 6 minuten. Laat ze vervolgens een beetje afkoelen op een bord. Was de veldsla, waterkers en kropsla en verwijder wortels en harde stelen.
  2. Maak een dressing van olie en azijn. Schil de sinaasappels dik met een mes en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het uitlekkend sinaasappelsap op en voeg dit toe aan de dressing. Breng deze verder op smaak met de gehakte dille, peper en zout.
  3. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  4. Verdeel de zalm in grove stukken. Meng de slablaadjes met de dressing en verdeel ze over 4 borden. Verdeel hierover de plakken avocado, sinaasappel en stukken zalm. Bestrooi met versgemalen peper.

Tip

Lekker met aardappel- of pastasalade met veel verse groene kruiden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jenny100 op 30 juni 2015 om 17u41

gerookte zalm in ijskast 200 gr. geen groene salad, kan dit niet smaken met vers witloof ?? Eten hetgeen in de koelkast staat.seffens zullen wel zien wat erbij kan.? hard gekookte eitjes.we zien wel en eronder ???? kijk seffens wel,goed begin .Bedankt voor de tip Solo en maatjes.Dat is de basis .Kijk wel wat erbij kan ,uit kast of diepvries komt wel ok.Een goede planning is een half begin. Juist iets goed voor dit weer,

Gepost door Solo op 03 juli 2015 om 16u49

Hey Jenny, je kan voor je salade zeker gebruik maken van wat de ijskast te bieden heeft! Was het resultaat lekker op deze zomerse dag?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?