picknick
Pastasalade met paprikacoulis, erwten en scampis
Perfect voor luie zomerdagen: pastasalade met paprikacoulis. Lekker makkelijk te maken en klaar in een wip. Haal die picknickmand maar boven, je bent er klaar voor!
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 1 blokje Knorr Original Bouillon Kip
- 3 rode paprika’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 125 g macaroni
- 200 g erwtjes (vers of diepvries)
- 1 bosje bieslook
- 1 el Solo vloeibaar
- 12 gepelde scampi’s
- Breng 500 ml water aan de kook en los er het blokje Knorr kippenbouillon
- in op.
- Was de paprika’s. Snijd de paprika, de ui en de knoflook in grove stukken en
- kook ze in 10 minuten gaar in de kippenbouillon.
- Giet de groenten af, maar vang de kippenbouillon op. bouillon Pureer de groenten in de blender of mix ze met een staafmixer tot een gladde coulis (een dikke saus).
- Breng de bouillon opnieuw aan de kook en gaar er de pasta in volgens de kooktijd op de verpakking. Voeg er een minuut voor de pasta gaar is de erwten aan toe.
- Snipper de bieslook fijn. Giet de pasta en de erwten af en spoel ze onder koud stromend water. Laat even uitlekken en roer er de paprikacoulis en de gesnipperde bieslook door.
- Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan. Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze kort aan beide zijden. Laat ze even afkoelen.
- Verdeel de pastasalade over vier schaaltjes of afsluitbare potjes en voeg aan elke portie drie gebakken scampi’s toe.
