use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Griekse salade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Griekse salade

Griekse salade

Zoek je nog een easy recept voor een warme dag? Griekse salade smaakt áltijd! Serveer deze veelkleurige lekkernij op je grootste schaal en share away…

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 komkommers
  • 4 vleestomaten
  • 1 kleine ui
  • takjes peterselie
  • takjes munt
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 1 flinke mespunt gedroogde oregano
  • 100 g feta in 1 stuk
  • 12 zwarte olijven

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de komkommers in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaden. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
  2. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze grof. Klop in een kom met een vork de olie en het citroensap door elkaar en breng de dressing op smaak met peper, zout en oregano.
  3. Meng de komkommer, tomaat, uienringen en kruiden door de dressing. Verkruimel hierboven de feta en bestrooi met de olijven.
Lekker met gegrilde kippenbouten en dikke frieten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.