Griekse salade
Hoe maak je een Griekse salade met olijven? Dit recept vertelt je stap voor stap hoe je het aanpakt. En ja, het is makkelijker dan je denkt. Ontdek het recept.
15 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 komkommers
- 4 vleestomaten
- 1 kleine ui
- takjes peterselie
- takjes munt
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- peper en zout
- 1 flinke mespunt gedroogde oregano
- 100 g feta in 1 stuk
- 12 zwarte olijven
Bereidingswijze
- Snijd de komkommers in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaden. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
- Haal de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze grof. Klop in een kom met een vork de olie en het citroensap door elkaar en breng de dressing op smaak met peper, zout en oregano.
- Meng de komkommer, tomaat, uienringen en kruiden door de dressing. Verkruimel hierboven de feta en bestrooi met de olijven.
Tip
Lekker met gegrilde kippenbouten en dikke frieten.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door ZentheGunnarsen op 26 februari 2018 om 19u32
lekker als middageten
Gepost door Solo op 02 maart 2018 om 16u13
Laat het smaken!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?