Gratin van vers fruit en amandelroom

1 (1)
0 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de melk met het opengesneden vanillestokje 5 minuten. Klop de eierdooiers op met de suiker en bloem. Meng goed dit met de gekookte melk. Plaats het geheel op een zacht vuurtje en roer 5 minuten om. Laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom op en meng hem onder het afgekoelde mengsel. Voeg de amandelen toe.
  3. Schil en snij het fruit in grote stukken. Bak 2 minuten met bruine suiker en Solo.
  4. Doe het gebakken fruit in een ovenschotel, giet er de amandelroom over en zet 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  5. Serveer, eventueel met een koekje erbij.

Tip

Tips van Gaëtan

Blus het gebakken fruit met een kriekbiertje of calvados. Laat dit goed inkoken totdat je een siroop krijgt.

Geen tijd of zin om de amandelroom te maken? Koop het in de zuivelafdeling van je supermarkt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?