Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Kaneelwafels met appel en vanille-ijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Moeilijkheidhoge moeilijkheid
  • Porties4 porties
gemiddeld
nagerecht
Belgisch
hoge moeilijkheid
recipe image Kaneelwafels met appel en vanille-ijs
  • 500 g bloem
  • 20 g bakpoeder
  • 300 g griessuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 400 g Solo Patisserie
  • 4 eieren
  • 2 appels naar keuze
  • 10 g kaneel
  • 250 ml room (40%)
  • 2 eetlepels honing
  • vanille-ijs
  • enkele blaadjes verse munt
  • wafelijzer
  1. Meng de bloem met een snuifje zout, het bakpoeder, de griessuiker en de vanillesuiker.
  2. Smelt de Solo in een andere kom, au bain-marie en klop er een voor een de eieren in los.
  3. Schil de appels en snij ze in zeer kleine blokjes. Verhit wat Solo in een antikleefpan en bak de appels gaar. Kruid met kaneel.
  4. Meng de bloem, het margarinemengsel en de gebakken appels. Roer stevig om en laat een uur rusten in de koelkast.
  5. Bak er vervolgens in een wafelijzer goudbruine wafeltjes van.
  6. Klop de room samen met de honing tot slagroom.
  7. Serveer de wafels met de honingroom en een bolletje vanille-ijs. Decoreer met een muntblaadje.
Voor een decoratieve afwerking: leg een vork op het bord en bestrooi rijkelijk met kaneel. Haal je vork weg en zie de afdruk ervan in de kaneel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.