feestelijk
Kaneelwafels met appel en vanille-ijs
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 500 g bloem
- 20 g bakpoeder
- 300 g griessuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 400 g Solo Patisserie
- 4 eieren
- 2 appels naar keuze
- 10 g kaneel
- 250 ml room (40%)
- 2 eetlepels honing
- vanille-ijs
- enkele blaadjes verse munt
- wafelijzer
- Meng de bloem met een snuifje zout, het bakpoeder, de griessuiker en de vanillesuiker.
- Smelt de Solo in een andere kom, au bain-marie en klop er een voor een de eieren in los.
- Schil de appels en snij ze in zeer kleine blokjes. Verhit wat Solo in een antikleefpan en bak de appels gaar. Kruid met kaneel.
- Meng de bloem, het margarinemengsel en de gebakken appels. Roer stevig om en laat een uur rusten in de koelkast.
- Bak er vervolgens in een wafelijzer goudbruine wafeltjes van.
- Klop de room samen met de honing tot slagroom.
- Serveer de wafels met de honingroom en een bolletje vanille-ijs. Decoreer met een muntblaadje.
