use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Banaan op z'n exotisch
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Banaan op z'n exotisch

Banaan op z'n exotisch

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bananen
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 kleine gemberwortel
  • 2 stokjes citronella
  • 4 el kristalsuiker
  • 1 el sojasaus
  • 100 ml oude rum

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de bananen ongeschild in de lengte in twee.
  2. Verhit de Solo in een hete pan en bak de bananen zo’n 5 minuten langs de schilkant.
  3. Doe de gember (die je in schilde en in schijfjes sneed), de geplette citronella, de suiker en de soja erbij en laat deze bereiding gedurende enkele minuten op een hoog vuur bakken. Let er wel goed op dat de suiker niet aanbrandt! Draai de bananen goed door de saus.
  4. Blus met de rum en dresseer mooi op de borden.
Tips van Gaëtan Serveer er eens een bolletje vanille-ijs bij. Vervang de kristalsuiker door cassonade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.