Grand-lovedessert voor 2

- Fruitsaladespiesje met kaneel - Chocoladebonbon in een glaasje - Maple-milkshake met 2 rietjes - Aardbeienijs met Valentijnskoekjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • 50 g pure chocolade
  • Solo Crèmefine Licht
  • 60 ml
  • 1 tl oploskoffie
  • 150 g verse fruitsalade
  • 0.5 tl kaneel
  • 0.5 tl geraspte citroenschil
  • 2 bolletjes Fermette vanilleijs
  • 2 bolletjes Fermette aardbeienijs
  • 1 dl karnemelk
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 Valentijnkoekjes*
  • Extra:
  • 2 kleine hoge glaasjes
  • 2 kleine rietjes
  • 2 houten of metalen spiesjes

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade en laat in een pannetje met de Solo Crèmefine Licht en de oploskoffie op een laag vuur smelten. Roer het mengsel glad en verdeel het over de 2 kleine glaasjes. Laat afkoelen (niet in de koelkast!).
  2. Rijg de stukjes fruit aan de 2 spiesjes en bestrooi ze met de kaneel en de geraspte citroenschil.
  3. Mix met een staafmixer of handmixer het vanille-ijs met de karnemelk en de ahornsiroop gedurende 2 minuten vlak voordat het gegeten wordt. Schenk de milkshake in het groter glaasje en zet er 2 rietjes in.
  4. Zet de milkshake op een groot bord. Zet de kleine glaasjes met de chocolade ernaast. Leg de fruitspiesjes ertussen en schep er 2 bolletjes aardbeienijs bij. Steek de Valentijnkoekjes in het ijs. Geef er 2 lepeltjes bij.
  5. * Koop hartvormige Valentijnkoekjes kant en klaar of maak ze zelf van bladerdeeg dat je voor het bakken met suiker en kaneel bestrooit.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?