Goedevrijdagbroodjes (hot cross buns)

6 (6)
40 min

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem en het zout in een mengkom en kneed de Solo eronder tot een kruimelig geheel. Roer er de gist, de suiker, de vruchten, de schil en de koekkruiden door.
  2. Warm de melk op tot lichaamstemperatuur, giet de melk bij het bloemmengsel en meng tot een zacht deeg.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed het deeg tot het elastisch is en niet meer kleeft. Verdeel het in 8 stukken en vorm er ronde broodjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat. Dek het deeg af met licht geoliede vershoudfolie en laat het op een warme plek rijzen, 45 minuten of tot de broodjes dubbel zo groot zijn.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C voor een conventionele oven, 200 °C voor een heteluchtoven, stand 7 voor een gasoven.
  5. Voor de kruisen: meng de Solo met de bloem en 4 el water. Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en spuit het mengsel in de vorm van een kruis op elk broodje.
  6. Bak de broodjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.
  7. Voor het glazuur: verwarm de suiker met de melk zachtjes tot de suiker is opgelost. Borstel het glazuur over de hete broodjes, zet ze terug in de oven en laat nog eens 2 minuten bakken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door smeltpunt op 15 maart 2016 om 14u47

In verhouding met de tijd en de moeite is het niet helemaal wat ik verwachtte, vooral de koekkruiden vind ik niet echt lekker in combinatie met de frisse smaak van de droge vruchten, sinaas- en citroenshchil. Voor herhaling vatbaar maar dan zonder of nog minder koekkruiden..

Gepost door Solo op 18 maart 2016 om 11u18

Dankjewel voor je bericht Erik. Jammer dat het recept niet was wat jij had verwacht. Probeer zeker nog eens met minder koekkruiden ;-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?