use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde paprika's met groentepuree
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde paprika's met groentepuree

Gevulde paprika's met groentepuree

Zin in een snelle, hartige hap vanavond? Ga eens voor gevulde paprika's met een kruidige groentepuree. Een eenvoudig, maar lekker gerecht dat iedereen lust!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 ml water
  • 8 paprika's
  • een beetje margarine
  • wat peterselie
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Vlees
  • paprika
  • 4 koffielepels tomatenpuree
  • 250 g mager rundsgehakt
  • 160 g rijst
  • 4 eetlepels tomatenpuree

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid de bouillon met 500 ml water en het bouillonblokje. Kook de rijst gaar.
  2. Bak het gehakt al roerend gaar in wat olie of margarine.Voeg de tomatenpuree, de peper en de gehakte peterselie toe. Snijd een hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
  3. Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe.
  4. Blancheer ondertussen de paprika's in zacht kokende vleesbouillon.
  5. Vul de paprika's op met het gehaktmengsel en houd ze afgedekt warm in de oven.
  6. Voor de saus doe je het volgende. Breek de bloem met koud kookvocht. Laat het paprikakookvocht (of vleesbouillon) samen met de tomatenpuree goed koken en indikken tot 100 ml.
  7. Voeg de gebroken bloem al roerend toe en laat doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder. Versier met fijngehakte peterselie.
  8. Dien de gevulde paprika's warm op met de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.