Recept 45**** (7 stemmen)

Gevulde paprika's met groentepuree

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vlees

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereid de bouillon met 500 ml water en het bouillonblokje.
  2. Kook de rijst gaar.
  3. Bak het gehakt al roerend gaar in Solo.
  4. Voeg de tomatenpuree, de peper en de gehakte peterselie toe.
  5. Snij een hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
  6. Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe.
  7. Blancheer ondertussen de paprika's in zacht kokende vleesbouillon.
  8. Vul de paprika’s op met het gehaktmengsel en hou ze afgedekt warm in de oven.
  9. Voor de saus:
  10. Breek de bloem met koud kookvocht.
  11. Laat het paprikakookvocht (of vleesbouillon) samen met de tomatenpuree goed koken en indikken tot 100 ml.
  12. Voeg de gebroken bloem al roerend toe en laat doorkoken.
  13. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder.
  14. Versier met fijngehakte peterselie.
  15. Dien de gevulde paprika's warm op met de saus.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door davaba op 28 juni 2012 om 15u03

Hoe lang zet je de gevulde paprika's minstens in de oven? Ik probeerde het best lekkere gerecht maar denk (achteraf gezien) dat mijn paprika's veel langer in de oven mochten staan...

Hoeveel sterren geef jij dit recept?