Geroerbakte biefstuk met rode ui en sesamzaadjes en korianderrijst

4 (4)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de bonen af en kook ze 6 tot 8 minuten in kokend water. Gebruik een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik opnieuw een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  3. Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Pel, halveer en snipper de uien. Hak de koriander fijn.
  4. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de biefstukreepjes en de ui toe. Roerbak 2 minuten en voeg daarna de (warme) sperziebonen en sesamzaadjes toe. Roerbak nog eens 2 minuten. Voeg de honing toe en 4 eetlepels ketjap.
  5. Roer driekwart van de fijngehakte koriander door de rijst. Verdeel de rijst en de geroerbakte biefstuk over 4 voorverwarmde borden. Strooi de rest van de koriander erover.

Tip

In plaats van biefstuk kunnen ook reepjes mals varkensvlees, lamsvlees of kalfsvlees worden gebruikt. Varkensvlees heeft een paar minuten langer nodig om te garen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?