use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Broccoli uit de wok met schnitzelreepjes en rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Broccoli uit de wok met schnitzelreepjes en rijst

Broccoli uit de wok met schnitzelreepjes en rijst

Zin om te roerbakken? Let's rock met broccoli en kalfsvlees uit de wok! Ga aan de slag met dit easy recept en trakteer iedereen op heerlijke oosterse comfortfood.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 struiken broccoli
  • 75 g (ongezouten) cashewnoten
  • 4 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 3 el ketjap manis
  • 250 g rijst
  • 4 schnitzels
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 0.5 blik tomatenblokjes op sap
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el honing

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de schnitzels en de paprika's in reepjes en snipper de ui.
  2. Bak de schnitzelreepjes in wat vloeibare margarine rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de paprika en de ui in 5 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes met sap, de tomatenpuree, de wijnazijn en de honing toe en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Verhit ondertussen de wok en rooster hierin de cashewnoten goudgeel. Laat ze op een vel keukenpapier uitdampen. Verhit wat vloeibare margarine in de wok en roerbak de broccoliroosjes een minuut of 3.
  4. Voeg een scheutje water toe en leg een deksel op de wok. Laat de broccoli zo gedurende ongeveer 4 minuten beetgaar worden.
  5. Doe ondertussen het vlees weer bij het ui-paprikamengsel en laat het gerecht even goed doorwarmen.
  6. Schenk de ketjap langs de wand van de wok bij de broccoli en schep goed door. Bestrooi de groente met de cashewnoten.
  7. Serveer de broccoli met de rijst en het vlees.
Geen cashewnoten in huis voor deze broccoli uit de wok? Ongezouten pinda's zijn ook prima!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.