Gepofte aardappel met grijze garnalen

20 (20)
55 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schrob de aardappelen zonder de schil al te veel te beschadigen onder stromend water schoon.
  2. Strooi het grof zout op een ovenplaat en verdeel het egaal.
  3. Leg de aardappelen op deze zoutplaat en gaar ze gedurende 45 minuten in een oven op 180 °C. Om te testen of ze gaar zijn kun je even in de aardappelen prikken met een keukennaald of mesje. Als je geen weerstand meer voelt, zijn ze gaar.
  4. Snij op ongeveer drie vierden van de hoogte overlangs een deksel van de aardappelen en haal ze vervolgens leeg met een koffielepeltje zonder de schil te beschadigen.
  5. Vergeet ook niet de hoedjes uit te lepelen. Prak de aardappel-pulp met
  6. een vork in grove stukken en voeg de bieslook, het geraspte blokje bouillon, het citroensap en de Solo toe.
  7. Meng alles goed en vul er de uitgeholde aardappelen mee.
  8. Strooi de garnalen royaal over de aardappel.

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door Solo op 21 januari 2013 om 13u01

Goeie tip Offday, zo maak je de vulling vande aardappel extra smeuïg.

Gepost door Lekker*bekje op 04 oktober 2016 om 16u22

Echt een klassieker ik vervang de garnaaltjes door er spekblokjes en room en een beetje peper onder te mengen heel lekker en iets zachter .

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?