buffet
Aardappelsalade met waterkers, gerookte makreel en mosterddressing
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 500 g krieltjes
- 6 el extra vierge olijfolie
- 300 g gerookte makreel
- 4 lenteuitjes
- 3 el citroensap
- 0.5 el grove mosterd
- 1 tl vloeibare honing
- zout, peper
- 1 bakje tuinkers
- Kook de krieltjes gaar in water met zout en spoel ze af met koud water en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Verdeel de makreel in stukken. Was de lenteuitjes en snijd ze in schuine stukjes.
- Klop een dressing van olijfolie, citroensap, mosterd en honing. Breng het op smaak met zout en peper.
- Schep in een kom de aardappels, lenteuitjes, vis en dressing door elkaar. Verdeel de waterkers over een schaal en schep de aardappelsalade erop. Bestrooi het met tuinkers.
