Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g kabeljauwfilet
- 400 g bloemaardappelen
-
- 1 ei
- 1 scheutje melk
- muskaatnoot
- 1 pakje jonge uitjes
- 2 vleestomaten
- groene tuinkruiden (platte peterselie, basilicum, dille, kervel) gehakt
- visbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel witte wijnazijn
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten en bewerk ze tot een puree met Solo light vloeibaar , het ei , de melk en nootmuskaat. Voeg er net voor het serveren de lente uitjes aan toe.
- Pel de tomaten door ze kort in kokend water te leggen , ontpit ze en snijd ze in blokjes.
- Kruid ze met peper en zout en voeg er de gehakte groene kruiden aan toe.
- Werk verder af met olijfolie en witte wijnazijn.
- Pocheer de kabeljauw 4 a 7 minuten in de hete visbouillon.
Tip
Schik de vis met de puree op de borden en werk af met de tomaten.
Andere Solo-leden over dit recept (26)
Gepost door anna vyncke op 02 juni 2017 om 18u31
Een zalig fris recceptje
Gepost door Solo op 09 juni 2017 om 17u54
Dag Anna, inderdaad! Dit fris visje is ideaal voor de zomer die in aantocht is. Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?