Geroosterde langoustines, eekhoorntjesbrood en primeurasperges uit de Provence
Maak indruk met deze langoustines met asperges: overheerlijk als je houdt van simpele gerechten met verse seizoensingrediënten.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 20 g Solo
- zout
- 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 20 cl gevogeltefond
- 8 langoustines
- 300 g fijne groene asperges uit de Provence
- peper
- Week het eekhoorntjesbrood 1 uur in lauw water, druk daarna al het water eruit.
- Smelt een nootje Solo in de pan en kleur er de paddestoelen in.
- Voeg er de asperges aan toe, kruid met peper en zout.
- Week de resten in de pan los met de gevogeltefond, voeg er de rest van de Solo aan toe en laat inkoken tot je een nog net vloeibare saus hebt.
- Snij de langoustines in de lengte in twee en verwijder het darmkanaal , kruid ze.
- Verhit Solo in een pan met antikleeflaag en bak daarin de langoustines, 30 seconden aan de kant met het pantser, 10 seconden aan de andere kant.
- Schik de langoustines op een bord, schep er de groenten bovenop en lepel er wat saus rond.
