use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tongfilets met witte druiven

Tongfilets met witte druiven

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 verse zeetongen
  • 1 l water
  • 0.5 dl Noilly Prat
  • 250 g rijpe, witte tafeldruiven
  • 2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Vis
  • 1 soeplepel Solo Vloeibaar
  • 1 soeplepel suiker
  • 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 1 dl witte wijn (halfdroog)
  • 2 dl light room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Fileer de tongen zorgvuldig en verwijder ook de zijgraat jes. De visboer doet dit natuurlijk ook met plezier voor je.
  2. Schil de druiven voorzichtig, halveer ze en verwijder de pitjes. Als je beschikt over een zogenaamde pomme parisienne-lepel (een ovale, diepe snijlepel) dan kun je de druiven ook eerst halveren en ze dan met die lepel uit de schil halen.
  3. Verwarm de boter en de suiker in een pannetje, voeg de druiven toe en schep enkele keren voorzichtig om, zonder de druiven te beschadigen. Strooi er daarna de limoenschil over en stort ze dan onmiddellijk op een bord om het garen te stoppen.
  4. Kook de wijn samen met de Noilly Prat in tot de helft, voeg de light room toe en laat verder inkoken tot een licht-gebonden saus.
  5. Mix de saus mooi glad met een staafmixer en kruid hem naar smaak met peper en zout.
  6. Breng 1 liter water aan de kook, voeg de 2 Knorr bouillonblokjes toe en pocheer de tongfilets gedurende enkele
  7. minuten in de bouillon. Schep ze als ze gaar zijn met een schuimspaan uit het vocht.
  8. Schik de tongfilets op goed verwarmde borden, garneer met de druiven en nappeer het geheel royaal met de lichte roomsaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.