Gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en pastasalade

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de kippenvleugeltjes met ongeveer 1 eetlepel honingmosterd. Marineer minimaal 5 minuten. Kook in de tussentijd de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet de pasta af en spoel af onder koud stromend water.
  2. Laat een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg wanneer de margarine bijna niet meer bruist de kippenvleugeltjes toe en bak ongeveer 25 minuten op middelhoog vuur. Draai de vleugeltjes zo nu en dan om.
  3. Maak de witlof schoon en haal de blaadjes los. Maak de prei schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in kleine stukjes. Hak de dille fijn.
  4. Laat een wok of diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de rest van de vloeibare margarine in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de prei toe en bak die ongeveer 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe, de rest van de honingmosterd, 1 eetlepel bouillonpoeder en 4 eetlepels warm water. Roer door en zet het vuur uit.
  5. Meng de pasta met de tomaten en het preimengsel. Voeg de blaadjes witlof en dille toe. Schep voorzichtig door. Verdeel de pastasalade en kippenvleugeltjes over 4 borden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?