use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en pastasalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en pastasalade

Gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en pastasalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g kippenvleugeltjes
  • 2 el honingmosterd
  • 400 g pasta (penne of fusilli)
  • bouillonpoeder
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • 3 stronkjes witlof
  • 250 g prei
  • 2 tomaten
  • 1 klein bosje verse dille (ongeveer 10 g)
  • 4 el crème fraîche

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bestrijk de kippenvleugeltjes met ongeveer 1 eetlepel honingmosterd. Marineer minimaal 5 minuten. Kook in de tussentijd de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet de pasta af en spoel af onder koud stromend water.
  2. Laat een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg wanneer de margarine bijna niet meer bruist de kippenvleugeltjes toe en bak ongeveer 25 minuten op middelhoog vuur. Draai de vleugeltjes zo nu en dan om.
  3. Maak de witlof schoon en haal de blaadjes los. Maak de prei schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in kleine stukjes. Hak de dille fijn.
  4. Laat een wok of diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de rest van de vloeibare margarine in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de prei toe en bak die ongeveer 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe, de rest van de honingmosterd, 1 eetlepel bouillonpoeder en 4 eetlepels warm water. Roer door en zet het vuur uit.
  5. Meng de pasta met de tomaten en het preimengsel. Voeg de blaadjes witlof en dille toe. Schep voorzichtig door. Verdeel de pastasalade en kippenvleugeltjes over 4 borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.