Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Gelee van kokosnoot en chocolade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 10 min
  • Voorbereiding20 min
  • Porties6 porties
gemiddeld
nagerecht
dessert
recipe image Gelee van kokosnoot en chocolade
  • 50 cl kokosmelk
  • 75 g geraspte kokosnoot
  • 200 g zwarte chocolade
  • 15 cl light room
  • 50 g Solo
  • 150 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes
  1. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Giet de kokosmelk in een kookpot.
  3. Voeg er de geraspte kokosnoot en de suiker aan toe.
  4. Breng zachtjes aan de kook terwijl u roert.
  5. Neem de kokosmelk van het vuur zodra ze begint te koken en dek ze af.
  6. Zet ze 10 minuten aan de kant.
  7. Snij ondertussen met een dunschiller enkele chocoladeschilfers van de plak chocola en bewaar de schilfers in de koelkast.
  8. Filter de kokosmelk, zet ze weer op het vuur en laat ze opnieuw opkoken. Neem ze meteen van het vuur en voeg er de uitgeperste gelatine aan toe terwijl u krachtig klopt. Laat afkoelen.
  9. Breek de rest van de plak chocola in stukken en laat ze samen met de light room op een zacht vuurtje smelten.
  10. Klop tot u een smeuïge pasta krijgt , neem van het vuur en voeg al kloppend de Solo toe.
  11. Giet de chocolade op de bodem van 6 coupes.
  12. Zet de coupes 10 minuten in de koelkast, giet er de kokosgelee over en zet ze dan opnieuw een uur in de koelkast.
  13. Versier met de chocoladeschilfers net vóór u opdient.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.