nagerecht
Vloeibaar chocoladegebakje
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 140 g donkere chocolade 60-70%
- 65 g Solo Patisserie op kamertemperatuur
- 80 g suiker
- 3 middelgrote eieren
- 35 g patisseriebloem
- 20 g cacaopoeder
- 1,5 dl slagroom
- 1 vanillestok
- 70 g poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Hak de chocolade fijn en smelt hem in een warmwaterbad (‘au bain-marie’).
- Snijd de Solo in kleine blokjes en meng deze onder de gesmolten chocolade. Roer tot je een gladde massa krijgt.
- Zeef de bloem bij de suiker en meng. Klop de eieren en de suiker-bloemmengeling tot een schuimige massa. Meng de eiermassa met een spatel door de lauwe chocolademassa.
- Vet 4 wegwerppotjes van aluminium in en bestrooi met de cacao. Zorg dat de binnenkant van de potjes volledig is bedekt met het cacaopoeder. Klop het overtollige cacaopoeder eraf.
- Vul de vormpjes voor 3/4 met de chocolademassa en zet minimum 20 minuten in de koelkast.
- Klop de slagroom 3/4 stijf met de poedersuiker en het merg van de vanillestok.
- Bak de chocoladegebakjes 6 à 7 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze 1 minuut rusten als ze uit de oven komen. Haal ze onmiddellijk uit de vormen en leg ze op de borden.
- Serveer met de vanilleroom en dien op.
