use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vloeibaar chocoladegebakje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vloeibaar chocoladegebakje

Vloeibaar chocoladegebakje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    25 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 140 g donkere chocolade 60-70%
  • 65 g Solo Patisserie op kamertemperatuur
  • 80 g suiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 35 g patisseriebloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 1,5 dl slagroom
  • 1 vanillestok
  • 70 g poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Hak de chocolade fijn en smelt hem in een warmwaterbad (‘au bain-marie’).
  3. Snijd de Solo in kleine blokjes en meng deze onder de gesmolten chocolade. Roer tot je een gladde massa krijgt.
  4. Zeef de bloem bij de suiker en meng. Klop de eieren en de suiker-bloemmengeling tot een schuimige massa. Meng de eiermassa met een spatel door de lauwe chocolademassa.
  5. Vet 4 wegwerppotjes van aluminium in en bestrooi met de cacao. Zorg dat de binnenkant van de potjes volledig is bedekt met het cacaopoeder. Klop het overtollige cacaopoeder eraf.
  6. Vul de vormpjes voor 3/4 met de chocolademassa en zet minimum 20 minuten in de koelkast.
  7. Klop de slagroom 3/4 stijf met de poedersuiker en het merg van de vanillestok.
  8. Bak de chocoladegebakjes 6 à 7 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze 1 minuut rusten als ze uit de oven komen. Haal ze onmiddellijk uit de vormen en leg ze op de borden.
  9. Serveer met de vanilleroom en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.